HKUD "Luke" Višići

"Selo moje oko tebe brda, tu je moja djedovina tvrda…"

Leron 2014. – “Luke” u Istri

hkud

Društvo je ovaj put svojim nastupom oduševilo stanovnike grada Vodnjana na XIV. Međunarodnom festivalu folklora “Leron”. Publika je uživala gledajući i slušajući sve ono što smo mi iz “Luka” pripremili, od gange i bećarca do truse, trojanca i linže. To potvrđuju gromoglasni pljesak i 2. nagrada publike.

Na pozornici su redom svirali, plesali i pjevali: GF Balarins di Buie – maestro Emma Pauluzzo iz grada Buia (Italija), mi iz Luka, GF I Bej iz grada Erba (Italija), KUD Dalmacija iz Dugog rata, MacLennan Scottish Group iz Suttona (Ujedinjeno Kraljevstvo) i GF Corale Rododendro iz Valli di Lanzo (Italija). Nastup KUD-a Dalmacija iz Dugog rata na publiku je ostavio najbolji dojam.

Ovo nam je još jedan poticaj da nastavimo dalje sa svojim radom i ustrajemo u očuvanju hrvatske tradicije.

Video: Lindžo, HKUD Luke

U sklopu višesatne manifestacije “Lipanjske zore” koja je održana u Čeljevu, u petak 7.lipnja, starija folklorna plesačka skupina HKUD-a Luke predvođena prof.  Nikolom Benom,  se po prvi put predstavila sa lindžom.

Nastup u Jankovcima, 26. Svibanj 2013.

Naše društvo je sudjelovalo na XII. smotri folklora “Villa Jenke”  održanom u Starim Jankovcima 26. svibnja ove godine. Pored našeg, na smotri su sudjelovala i ova folklorna društva:

– KUD “JANKOVCI” STARI JANKOVCI
– UKPD “UKRAJINA” SL.BROD – dječja skupina
– IFG BRČEVEC
– KUD “DUKATI” SVINJAREVCI
– HKUPD “MOSTONGA” BAČ
– SKUD “IVAN BRNJIK SLOVAK” JELISAVAC
– KUD “RAVNICA” HABJANOVCI
– HRVATSKA PLESNA GRUPA BIRJANA
– UKPD “UKRAJINA” SL.BROD -odrasli
– FS “PRIJATELJI” JAJCE
– KUD “SLOGA” SIKIREVCI
– HKUD “HUTOVO” HUTOVO-NEUM
Atmosferu je začinio tamburaški sastav “Salaš”.

Post Navigation